НОВИНИ

В 2022 році Україна може наростити посівні площі під горохом та бобовими

07.01.2022 07:04
5cfc6b54-aa28-46a5-b09d-b61fda5fa0a5

Консалтингова агенція «УкрАгроКонсалт» очікує на збільшення посівних площ під горохом та іншими бобовими культурами у 2022 році. Про це повідомила аналітик зернового ринку компанії «УкрАгроКонсалт» Марина Маринич, пише прес-служба, пише agronews.ua.

Згідно із повідомленням, зростанню площ під горохом сприятиме зростання як експортної ціни, так і внутрішньої ціни за відносно стабільного експортного попиту. Внутрішні ціни на інші бобові також показують підвищуючу тенденцію.

Крім того, інтерес фермерів до вирощування цієї культури та інших бобових може зрости також на тлі збільшення цін азотних добрив в Україні та світі.

«Ще одним стимулом, який би допоміг розвитку бобової галузі в Україні, може стати доступ на ринок Китаю. За інформацією Держпродспоживслужби, найближчим часом очікується узгодження документів про відкриття китайських ринків м’яса, птиці, гороху для продукції з України, що також може стати сигналом збільшення посівних площ під горохом для передбачливих фермерів», — прокоментувала аналітик.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: