НОВИНИ

Україна ініціює внесення білорусі до чорного списку FATF

16.03.2022 17:00
f86a11cc5fee3f5082058b200eb89a80

Держслужба фінансового моніторингу України закликає керівників Міжнародної групи з протидії відмиванню брудних грошей (FATF) визнати білорусь країною, що розповсюджує зброю масового знищення, і внести її до “чорного списку” FATF. Про це повідомляється на Фейсбук-сторінці Держфінмоніторингу, пише agronews.ua.

У відомстві наголосили, що за підтримки та сприяння білорусі (логістика, аеропорти, військові бази, зброя та військова техніка, військовослужбовці і тощо) росія продовжує відкриту агресію проти України.

“По суті, територія білорусі, за сприяння та підтримки політичного керівництва цієї держави, є плацдармом для здійснення збройної агресії проти України”, – йдеться у повідомленні.

У цьому зв’язку голова Держфінмоніторингу ініціював звернення до президента FATF із закликом визнати рб країною, яка розповсюджує зброю масового знищення, та внести її до “чорного списку” FATF.

З огляду на те, що дії рб, які відповідно до низки міжнародних конвенцій вважаються злочинами тероризму та розповсюдження зброї масового знищення, також ініційовано звернення до голови й виконавчого секретаря Еґмонтської групи із закликом припинити доступ білорусі до захищеного каналу зв’язку групи та позбавити її членства в цій організації.

У Держфінмоніторингу поінформували, що тримають на контролі питання внесення до “чорного списку” FATF росії та її виключення із цієї міжнародної організації. Такі кроки були ініційовані відомством у листах до керівництва FATF від 27 лютого, 4 і 5 березня.

Міжнародна група з протидії відмиванню брудних грошей (FATF) — міжурядовий орган, метою якого є розвиток та впровадження на міжнародному рівні заходів і стандартів боротьби з відмиванням грошей. Одним із напрямків діяльності FATF є визначення так званих некооперативних країн і територій та складання їх переліку (“чорного списку”). Хоча внесення країни до цього списку й не веде до “автоматичного” застосування санкцій з боку світового співтовариства, воно свідчить про мінімальний рівень довіри до неї з боку зарубіжних інвесторів.

Еґмонтська група — об’єднання фінансових розвідок 165 країн. Держфінмоніторинг України прийняли до групи у червні 2004 року.

Читайте також: Названо регіон, де суттєво збільшать посівні площі.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: