НОВИНИ

Україна хоче розширити перелік товарів для вивезення з портів

15.10.2022 12:07
Tovar04

Україна працює над продовженням терміну дії «зернової угоди» і вже зараз ставить питання про розширення в майбутньому спектру вивезення товарів з українських портів. Про це заявив посол України в Туреччині Василь Боднар на онлайн-брифінгу в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу, пише  agronews.ua.

Дипломат відзначив, що загалом «зерновий коридор» працює добре і, попри певні технічна складнощі, які виникають здебільшого через спроби росії загальмувати процес огляду суден, з портів України виходить в середньому від 8 до 13 кораблів з українською сільгосппродукцією.

«Для нас це вигідно, важливо, цей трек треба продовжувати. Сподіваюсь, що найближчим часом ми будемо мати переговори з турецькою стороною про деталі продовження цього мандату і вдосконалення роботи Спільного (координаційного) центру. Ми також уже ставимо питання про можливість розширення в майбутньому спектру вивезення товарів з України. Поки що це, звичайно, на перспективу, але на порядку денному це стоїть», – сказав Боднар.

Читайте також: Озвучено головну стратегію відновлення агросектору України



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: