НОВИНИ

Україна готова обговорити транзит російського аміаку

04.06.2023 14:22
amiak-33470

Секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що Київ може розглянути питання про транзит російського аміаку на експорт трубопроводом Тольятті – Одеса. Про це він сказав в ефірі телеканалу «Рада», пише agronews.ua.

«Це дуже непросте питання. Єдине, що можна сказати, це те, що якщо будуть гарантовані умови для нашої країни нашими партнерами, питання може розглядатися”, — зазначив Олексій Данилов.

Він підкреслив, що при цьому українська влада не гарантує, що ухвалить позитивне рішення з питання транзиту аміаку. За його словами, умови, які обговорюються, стосуватимуться можливостей України займатися вивозом зерна, кількість якого продовжує збільшуватися в портах.

Олексій Данилов додав, що ті чи інші рішення ухвалюватимуться з урахуванням національних інтересів України. Секретар РНБО наголосив, що рф продовжує шантажувати світ добривами, оскільки разом із Білоруссю має монополію на окремі його види.

Олексій Данилов зауважив, що питання вивезення зерна відноситься до національної безпеки, оскільки воно дозволяє отримати гроші, які необхідні для українських військових, виплати зарплат та отримання зброї. Російська сторона використовує відновлення роботи аміакопроводу в якості одного з інструментів шантажу.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: