НОВИНИ

Україна експортувала продукти тваринництва в 134 країни світу

19.09.2021 07:05
unnamed

 2020 р. Україна експортувала продукти тваринного походження в 134 країни світу. Основні імпортери — Саудівська Аравія, ЄС, Об’єднані Арабські Емірати, Китай та Узбекистан. Таку інформацію оприлюднила під час презентації п’ятого «Аграрного портфоліо – 2021» голова аналітичної експортної групи UBTA Олександра Авраменко. Про це повідомляє Kurkul.com, пише agronews.ua.

Зі слів експертки, у 2020 р. до країн близького Сходу Україна вивезла 39,8% всього експорту продуктів тваринництва. На другому місці опинилася Європа з показником 27,5%, а на третьому місці — ЄАЕС з показником 12,1%.

«Щодо головних покупців української свинини, то ними стали ОАЕ, Гонконг та країни Африки. Незважаючи на те, що в Україні фіксують спалахи АЧС і ми боремося з цією проблемою, світова торгівля вказує, що існує досить високий попит на цю продукцію і він буде надалі зростати, приблизно на 5% кожного року», — передбачила експертка. 

Сьогодні Україна займає 20 місце на ринку торгівлі свининою у світі. Водночас яловичина сьогодні експортується до країн ЄАЕС, зокрема Китаю, і не експортується до Європейського Союзу.Також Україна потужно експортує ВРХ. 



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: