НОВИНИ

«UKRAVIT» рекомендує новий препарат для захисту озимих зернових

11.03.2019 08:16

З початком відновлення вегетації з озимими зерновими культурами починають конкурувати зимуючі бур’яни. Як стверджують агрономи, вже сьогодні у посівах можна спостерігати такі види, як підмаренник чіпкий, талабан польовий, злинка канадська, грицики звичайні та інші.

В чому ж полягає небезпека зимуючих видів для культурних рослин в період відновлення вегетації?

«Сходи зимуючих бур’янів з’являються восени і зимують під снігом, а навесні поновлюють вегетацію, – розповідає керівник агрономічного департаменту компанії «UKRAVIT» Олександр Мигловець. – Так як їхній ріст і розвиток збігаються в часі із ростом і розвитком культурних рослин, бур’яни починають конкурувати з ними за ґрунтову вологу, поживні речовини, світло і простір. А культурні рослини в цей період особливо чутливі, так як відбувається формування майбутнього врожаю. Тому якщо вчасно не взяти ситуацію під контроль і не ліквідувати конкурентів, гарний врожай ми вже не отримаємо».

Щоб цього не трапилося, фахівці «UKRAVIT» рекомендують застосовувати гербіцид системної дії Вейрон (флуметсулам, 120 г/л + флорасулам, 80 г/л) у нормі 50-70 мл/га. Він забезпечує високу біологічну ефективність проти зимуючих видів бур’янів – підмаренника чіпкого, маку-самосійки, волошки синьої, талабану польового, кучерявця Софії та інших дводольних видів. При цьому гербіцид не проявляє післядії на наступні культури в сівозміні.

Препарат має надзвичайно широке технологічне вікно застосування й забезпечує високоефективну дію на основні дводольні види бур’янів, в тому числі, стійкі до сульфонілсечовин та 2,4-Д. Він також є незамінним «помічником» у контролі падалиці соняшника (звичайної, стійкої до трибенурон-метилу, імазамоксу та імазапіру), а також підмаренника чіпкого – навіть у перерослій фазі (до 14 кілець).

За високої чисельності у посівах зернових колосових лободи білої рекомендовано застосовувати бакову суміш Вейрона в нормі 60-70 мл із гербіцидом Голіаф (0,4 л/га) або Тур (0,4 л/га); для контролю осоту рожевого – з Мастак (0,3 л/га), берізки польової – з Макстар (0,5 л/га) або Диво Н (0,25 л/га).

 


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: