НОВИНИ

Україну вперше відвідав світовий експерт з пивоваріння

16.10.2019 14:14
d09b2697-c652-4957-a674-880f3ec01e65

Україну вперше відвідав світовий експерт з пивоваріння – доктор Герріт Блюмельхубер. На його думку, український пивний ринок має великий потенціал для розвитку Українська броварня «Уманьпиво» домовилась про співпрацю з гуру німецької пивної індустрії – професором академії Doemens (Графельфінг, Баварія), доктором Геррітом Блюмельхубером. Упродовж двох днів експерт відвідав Умань та підприємство з ознайомчим візитом. Про це повідомила прес-служба компанії.

Перемовини з професором щодо включення візиту в Україну до його щільного графіку тривали рік. Та в результаті уманська броварня на початку жовтня зустріла очільника Німецької академії пивоваріння Doemens. Це був перший приїзд доктора Блюмельхубера в Україну. Жодна українська пивоварня до цього часу не приймала в своїх стінах цього видатного європейського експерта пивної справи.

У портфелі др. Герріта широкий перелік німецьких та європейських броварень, які він консультує з питань технічного переоснащення та інноваційних технологій пивоваріння. Також він має багатий досвід роботи у країнах Північної та Південної Америки: за останні 10 років професор співпрацював з більш ніж 2500 місцевих пивоварень – від крафтових та середніх до великих промислових пивзаводів. Підприємства пройшли аудит та отримали консультативну підтримку експерта в напрямку нових сортів та сучасних аспектів пивоваріння.

Професор Блюмельхубер попередньо оглянув усі підрозділи уманської броварні та провів професійну дегустацію, оцінив виробничий цикл, послідовність процесів та додержання всіх стандартів виробництва натурального пива:

• технічний та зовнішній стан устаткування заводу;
• використання інноваційних розробок;
• послідовність виробничих процесів;
• використання якісної натуральної сировини, відсутність сторонніх домішок для прискорення та здешевлення процесу виготовлення пива;
• додержання всіх необхідних норм гігієни виробництва;
• професійний рівень та ступінь залучення персоналу у свою справу;
• енергоефективність та екологічність підприємства.
«По якості та стандартам виробництва це пиво не поступається продукції німецьких пивоварів. Звісно, воно дещо відрізняється за смаком, оскільки всі виробники у першу чергу орієнтуються на уподобання своїх споживачів, а українці полюбляють більш м’яке пиво, з присмаком солоду, на відміну від німецьких любителів пива, які віддають перевагу гіркому присмаку хмелю. Але це питання рецептури конкретних сортів. Що стосується відбору інгредієнтів, технології варіння та зброджування, на мою думку тут виробляють справжнє європейське пиво», – поділився враженнями др. Герріт.
Професор також вважає, що український пивний ринок має великий потенціал для розвитку.
«Наша мета – виробляти якісне та доступне українське пиво, не порушуючи рецептуру та не економлячи на якості продукту. Ми прагнемо зробити наше виробництво максимально енергоефективним, екологічним та сучасним. Експертна думка та поради професора щодо того, які саме ділянки виробництва потребують інвестицій у технічне переоснащення та модифікацію задля удосконалення процесу та економії ресурсів – є дуже цінними для нас. За ці два дні ми з доктором Геррітом напрацювали «дорожню карту» наших подальших дій та співробітництва», – розповів Ігор Кисіль, СЕО броварні «Уманьпиво».
Для професора Блюмельхубера цей візит до України – тільки початок. Сторони досягнули домовленостей, щодо наступного його візиту до Умані в грудні для проведення п’ятиденного аудиту. За результатами цієї співпраці підприємство визначить пріоритети відносно проведення технічного переоснащення та залучення інновацій у виробничий процес на найближчі роки.
Довідка про компанію:
Броварня «Уманьпиво» – український локальний виробник пива, сидру та безалкогольних напоїв. На сьогоднішній день одна з найстаріших броварень України. Заснована 1878 року. Підприємство випускає чисте натуральне пиво, всі складові якого вирощені на власних полях компанії, лінійку сидрів, квас та лимонад.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: