НОВИНИ

Україну охопили пожежі через злісних паліїв

29.03.2021 14:00
76_main

В Україні розпочався сезон пожеж: попри загрозу штрафу люди масово спалюють суху траву й очерет. Про це повідомляє ТСН, пише agronews.ua.

Пожежі охопили декілька регіонів. Так, на Львівщині лише за минулу добу рятувальники виїжджали гасити займання понад сотню разів. На Волині вигоріло близько десяти гектарів сухої трави й очерету – там зайнялося одразу в кількох районах, підпали гасили і рятувальники, і лісівники. У Черкаській області від сухостоїв вогонь перекинувся на два автомобілі. Вони вигоріли вщент. Крім того, була загроза і для житлового будинку.

Поблизу Нововолинська – горіло біля дач, дісталося й до будинку. Палали очерети біля річок та ставків у Кіровоградській області – лише за добу вигоріло шість тисяч квадратних метрів території. До людських домівок полум’я не підійшло, не дали вогню перекинутися й на ліс. На Рівненщині рятувальники спільно з інспекторами благоустрою проводять рейди. Лише за день склали чотири протоколи на злісних паліїв. Штраф для них складатиме понад тисячу гривень. З початку року в регіоні вже вигоріло майже чотири гектари сухостою й чагарників. 

Нагадаємо, що на Закарпатті горіла Долина нарцисів.


Перегляди: 13
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: