ГОЛОВНЕ

Українцям продають контрабандну картоплю

08.10.2019 14:12
superagronom_novyny_kartoplya-7039

За словами директора Української асоціації виробників картоплі Оксани Руженкової, наразі надіслано лист до Служби безпеки України, Державної фіскальної служби та до Кабінету міністрів, з проханням повернути інспекторів на кордон для перевірки картоплі, яку завозять в Україну, пише Gazeta.ua

“Зараз нас закидують гнилою російською та білоруською картоплею.Сьогодні це один із елементів продовольчої війни. Українські супермаркети забирають білоруську картоплю, яку завернули Молдова, Сербія та Румунія. Якщо люди на хвилі паніки нахапають хворої картоплі та посадять її, то ми остаточно знищимо власні промислові підприємства. Говорити про вітчизняне картоплярство через 2 роки буде недоцільно” – повідомляє директор асоціації.

Також Руженкова наполягає на тому, щоб усі українці, котрі купують картоплю на ринках, запитували у продавців звідки привезена ця продукція.

“В Україну насіннєву картоплю не можна завозити під виглядом звичайної товарної, яку споживаємо. Першу тільки у процесі вирощування 12 разів обробляють пестицидами від шкідників. Вона небезпечна для здоров’я. Якщо на ринку побачили насіннєву картоплю, яку продають під виглядом товарної, пишіть скаргу до Держпродспоживслужби. Вона зможе взяти проби продукції на базарі та виставити ноту протесту Білорусі. Тоді вдасться закрити цей ринок для України”.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: