НОВИНИ

Українці за час пандемії значно скоротили витрати на продукти

29.03.2021 09:06
додаткові витрати на утримання дитини

Коронавірусна хвороба принесла із собою карантин та подальшу економічну кризу. Багато громадян змушені економити, і українці — не виняток. За результатами свіжого березневого опитування R&B Group, жителі нашої країни дійсно скорочують багато статей витрат. Про це повідомляє Comments.ua, пише agronews.ua.

Приблизно однакова економія торкнулася відпусткових реалій українців і витрат на гардероб. 51% співвітчизників почали бюджетні планувати власний відпочинок, а рівно половина — скоротили витрати на взуття і одяг.

Економлять українці і на продуктах — тут витрачати почали на 44% менше. Цікаво, що в коронавірусну пандемію дехто примудряється скоротити витрати на лікування. Однак саме таку інформацію повідомили про свій бюджет 30% опитаних. 26% українців стали рідше робити великі покупки. Ще 23% кілька разів думають, перш ніж купувати будь-які предмети розкоші, до яких, судячи з усього, відносяться, в першу чергу, ювелірні прикраси.

Найменше економія торкнулася сфери освіти. Кількість українців, яким вдалося скоротити цю статтю витрат, складає всього 7%. Економічна криза, викликана пандемією, не торкнулася лише 5% учасників соціологічного опитування. Саме така кількість співвітчизників розповіли, що не вдаються до економії взагалі.

Нагадаємо, чому в Україні неможливо знизити ціни на хліб.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: