НОВИНИ

Українці відмовляються від яловичини  

16.02.2019 14:18


Останнім часом українці помітно скоротили споживання яловичини. Про це свідчать останні дані аналітичного відділу Ради з питань експорту продовольства (UFEB), передає УНН.

Тільки за минулий рік споживання яловичини в Україні скоротилося на 4,7%. У січні-листопаді 2018 року українці спожили 223,5 тис. тонн продукту проти 234,6 тис. тонн у 2017 році.

Відповідно, скоротилося і виробництво цього виду м’яса. За 11 місяців 2018-го вітчизняні підприємства виробили 282,5 тис. тонн продукту, що на 2,9% менше, ніж у 2017 році.

При цьому, імпорт яловичини зростає. У січні-листопаді 2018 року в Україну завезли 2,3 тис. тонн продукту, що на 23,7% більше, ніж у 2017 році.

Експорт яловичини у звітному періоді збільшився на 5% – до 56,9 тис. тонн.



Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: