НОВИНИ

Українці відчують оновлення молочного стандарту

28.10.2019 11:18
97_main

Україні потрібно успішно завершити трансформацію свого ринку молока, яке проходить в даний час. В кінцевому результаті повинні вирости якісні показники українського молока і молочних продуктів, а значить, перед ними відкриються двері на найбільш платоспроможні ринки світу. Поки ж поголів’я корів в Україні зменшується котрий рік поспіль. Правда, за оцінкою компанії Pro-Consulting, даний процес поки не призводить до зниження виробництва молока, оскільки малопродуктивні корови в господарствах замінюються значно більш продуктивними. Це дозволяє повністю забезпечувати внутрішній попит на молоко, про що свідчать результати аналізу ринку молока в Україні, який виконананий Pro-Consulting.

Разом з тим, очікується, що загальне доїння українських корів все-таки знизиться після повного вступу в силу нового молочного стандарту, за яким на ринку має залишитися тільки три сорти молока – екстра, вищий і перший. Виробники молока другого сорту втратять багато можливостей збуту своєї продукції, що, до речі, може привести до зростання тіньового ринку. За прогнозами, обсяг молочного виробництва в Україні до 2030 року впаде до 8,8 млн тонн з нинішніх 10 млн тонн. Одночасно повинен підвищиться професіоналізм виробників і, як результат, якість даного продукту і його похідних. Головними постачальниками молока на ринок стануть середні і великі господарства, на яких будуть дотримуватися всіх вимог щодо утримання корів, доїння і подальшого поводження з отриманим молоком.

Відчують оновлення молочного стандарту і кінцеві споживачі. Як свідчать результати аналізу ринку молочної продукції в Україні, , в даний час велика кількість масла, сиру, кисломолочних продуктів в нашій країні не відповідають очікуваному рівню якості. З підвищенням вимог до сирого молока ситуація повинна змінитися в кращу сторону.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: