Зростання виробництва баштанних культур в Україні і зниження цін на місцеві кавуни зробило узбецький продукт занадто дорогим, тому попит на нього впав. Про це повідомляє EastFruit, пише agronews.ua.
Знизилися також і поставки деяких узбецьких сухофруктів в Україну. Зокрема імпорт родзинок впав більш ніж в півтора рази за рік, а імпорт чорносливу – на 35%.
У той же час зріс імпорт в Україну узбецької кураги, причому відразу на 72% в порівнянні з 2019 роком.
Слід також звернути увагу на зниження імпорту в Україну свіжого столового винограду узбецького виробництва в 2020 році в півтора рази до 100 тонн.
Зниження відбулося на тлі дефіциту власної продукції і зниження врожаю в сусідній Молдові.