НОВИНИ

Український фермер створив єдину в країні веслючу ферму

11.09.2020 07:32
704469-800x445

Підприємець Володимир Васильєв створив у с.Великі Дмитровичі під Києвом віслючу ферму Osloff, на якій виробляє молоко. Наразі це єдина в Україні віслюча ферма. Про це повідомляє agroreview, пише agronews.ua.

На фермі Osloff — 30 ослиць і один віслюк. Їх почали заводити з ініціативи Світлани, дружини Васильєва, яка прочитала про користь віслючого молока. Воно ближче до людського, ніж коров’яче, завдяки високому вмісту лактози і низькому вмісту казеїну. Воно також краще підходить для годування немовлят завдяки низькій алергенності. Молоко ослиць також використовують у косметиці, зроблений з нього крем ефективно розгладжує шкіру.

Ослиць купували по $300-500 у чабанів, підприємців та власників приватних зоопарків. Інвестиції у проєкт, за словами Володимира Васильєва, обраховуються десятками тисяч доларів. В середньому харчування та догляд за одним віслюком коштує приблизно 100 грн на день.

«Щодня 30 ослиць дають приблизно 10 літрів молока. Цього достатньо, щоб заробляти 10-15 тис. грн на день», — стверджує підприємець.

Літр молока продають за 1 000 грн.

Оскільки постійних клієнтів замало і молоко є в надлишку, фермер влаштовує екскурсії фермою та катання на віслюках. За це гості платять благодійні внески. Залежно від суми кожен отримує молоко. У такий спосіб потенційних клієнтів знайомлять із продуктом.

Надалі Володимир Васильєв планує відкрити фірмовий магазин і облаштувати сироварню. В Osloff вже навчилися виготовляти сир, але поки не продають, а лише пригощають.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: