ВАЖЛИВО

Українським бджолярам видали з бюджету майже 100 млн грн

01.10.2020 13:32
Screenshot_1

Заявки на отримання дотацій подали майже 9 тис. аграріїв на загальну суму 96 млн грн. Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства очікує, що аграрії до кінця 2020 року використають всі кошти, виділені з бюджету на підтримку бджільництва на цей рік. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки, пише agronews.ua

Повідомляється, що на сьогодні кількість заявок на отримання дотації на бджолину сім’ю в розмірі 200 гривень досягла майже 9 тис.на загальну суму 96 млн грн.

При цьому обсяг заявок на отримання дотацій на утримання великої рогатої худоби – лише 285 на суму 44,8 млн грн за 8968 корів (по 5 тис.грн на одну голову ВРХ).

«Проміжні результати по бджолосім’ям показують, що будуть використані майже всі заплановані на цей напрямок кошти. Разом з тим, очікувані результати щодо ВРХ нижчі, ніж передбачалося», – відмітив заступник Міністра Тарас Висоцький.

Відзначається, що остаточні результати за цими напрямками Міністерство отримає через кілька тижнів після обробки всіх документів і формування реєстру одержувачів дотацій. Крайній термін подачі заявок за цими напрямками – 1 жовтня.

Також в Мінекономірозвитку нагадали, що терміни подачі документів за іншими напрямами державної підтримки тривають, і у відомстві сподіваються, що нею скористається максимальна кількість сільгоспвиробників.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: