ВАЖЛИВО

Українські селекціонери отримали права інтелектуальної власності на поширення своїх сортів

10.12.2020 10:32
озима пшениця німецької селекції для України

Прем’єр-Міністр України Ігор Петрашко підписав наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства №2578 від 9 грудня 2020 року “Про державну реєстрацію майнових прав інтелектуальної власності на поширення сортів рослин” на 114 сортів. Про це повідомляє МЕРТ, пише agronews.ua.

Серед сортів – вітчизняна селекція гречки Національного наукового центру «Інститут землеробства Національної академії аграрних наук України», льону-довгунця Інституту луб’яних культур Національної академії аграрних наук України, низка сортів м’якої пшениці Інституту фізіології рослин і генетики Національної академії наук України.

Також у переліку значиться сорт конопель селекції Інституту луб’яних культур Національної академії аграрних наук України.

Серед ВНЗ України право власності на розповсюдження свого сорту отримала Полтавська державна аграрна академія.

Права власності на сорти отримали також приватні агропідприємства та особи.

Так, фермерське господарство «Бор» відтепер тримач майнових прав прав на сорт м’якої пшениці. Також, став власником майнових прав селекціонер, який вивів один з вітчизняних сортів лободи кіноа.

З 114 сортів – майже половина становлять сорти іноземної селекції, майнові права на розповсюдження яких в Україні отримали авторські центри та компанії.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: