АНАЛІТИКА

Українські науковці створили рослинне м’ясо, смак якого не відрізняється від натурального

01.10.2020 09:32
Beyond Burger on Grill (1) (1) (1) (1)


Український стартап Eat me at розробив та запустив виробництво рослинного м’яса, основою якого є текстурований соєвий білок. Про це повідомляє пресслужба компанії, пише agronews.ua.

«Нашою метою було зробити м’ясо з рослин, яке за смаком не відрізнялося б від тваринного і було б корисніше за своїми властивостями», – зазначає розробник ідеї і засновник Eat Me At Андрій Черуха.

За його словами, за два роки пошуку до розробки були залучені десятки технологів з різних країн, зроблені сотні тестів, рецептур фаршу, в результати були вироблені власні технології виготовлення

Андрій Черуха уточнив, що основа продукту – це текстурований соєвий білок, багатий рослинними білками. За смак відповідають дріжджові екстракти, які виготовляються з неактивних дріжджів, вони в своєму складі дуже багаті білками і вітамінами групи В.

Для присмаку м’яса і вирішення проблеми дефіциту заліза в раціоні людей, до складу розробники додали мінерали Коджі, які видобуваються природним шляхом з міцелію Коджі (різновид грибів, які часто використовується в азіатській кухні для бродіння і ферментації продуктів).

Для скріплення фаршу в стабільну масу використовується метилцелюлоза, за властивостями схожа на желатин, для жирності – ?кокосова та соняшникоа олії, колір м’яса імітує сік буряку і натуральний барвник з карамелі.

Як зазначено на сайті виробника, ціна за 350-грамову упаковку такого продукту складе 160 грн, при оптових замовленнях передбачені знижки.


Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: