НОВИНИ

Українські науковці розробили екологічно безпечний метод захисту садів від парші

25.11.2020 09:32
398271_4

В Інституті садівництва НААН розроблено фенопрогнозну систему захисту насаджень від парші та інших шкідливих організмів, яка базується на проведенні обробок у період до цвітіння яблуні. При цьому ступінь ураженості контролюється елктронним способом. Про це повідомляє пресслужба Національної академії аграрних наук України, пише agronews.

Обробки також проводять і після цвітіння – у критичні періоди інфікування дерев збудником парші, які визначають за допомогою спеціальних механічних або електронних приладів та нормалізованої шкали Міллса (для визначення періодів інфікування яблуні збудником парші та ступеня небезпеки інфекції).

Захист насаджень від хвороб і шкідників за фенопрогнозною системою сприяє підвищенню врожайності яблуні на 1,2-3 т/га та поліпшенню товарної якості плодів на 2,3-5%.

Рівень рентабельності при цьому підвищується на 32,1%.

Нагадаємо, українські садівники цьогоріч отримають 165 млн грн держдотацій на саджанці.

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарство у 2020 році отримало від українських садівників заявки на відшкодування за придбання саджанців на новостворених садах та ягідниках загальною площею 1636 га. Про це повідомив заступник Міністра МЕРТ Тарас Висоцький під час засідання комісії Мінекономіки для надання фінансової підтримки розвитку галузей садівництва, виноградарства та хмелярства.

Загальна сума відшкодувань за придбання саджанців аграріям України склала 165 млн грн. Заявки на відшкодування на посадку саджанців МЕРТ приймав до 1 жовтня 2020 року.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: