НОВИНИ

Названо щорічну потребу українського АПК у насінні озимих культур

16.10.2020 16:02
ya-20080

Насіннєвий фонд озимих культур в Україні в основному формується з насіння внутрішнього виробництва і внутрішньої селекції, винятком є озимий ріпак, розповіла 16 жовтня 2020 року на конференції «Озимий сівши 2020 на Україні: умови, чинники ризику, тактика аграріїв» Сюзанна Григоренко, виконавчий директор Насіннєвої асоціації України. Про це повідомляє apk-inform, пише agronews.ua.

«Кількість сортів озимих, які фактично культивуються в Україні, становить приблизно 500. Зазначу, що в реєстрації у нас є їх кілька тисяч. Щорічна потреба українських господарств в насінні становить близько 1,5 млн тонн », – уточнила вона.

За словами, С. Грігоренко, незважаючи на те, що імпортний посівний матеріал в структурі сівби займає невеликий відсоток, в останні роки спостерігається зростання динаміки імпорту.

«Так, якщо в 2014 році Україна практично не закуповувала насіння озимих, то в 2019 році частка імпортного насіння зросла. Пов’язано це з тим, що національні товаровиробники віддають перевагу насінню ріпаку іноземної селекції, тому що пропонуються гібриди, які є більш продуктивними, ніж сорти. Як правило, насіння озимого ріпаку – це селекція, представлена ​​німецькими, французькими гібридами», – додала виконавчий директор Насіннєвої асоціації України.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: