НОВИНИ

Українські аграрії вже експортували 12 млн тонн пшениці

30.11.2020 14:02
-24278

Українськими аграріями експортовано 7,9 млн тонн продовольчої пшениця. Про це повідомили у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України під час наради з аграрними асоціаціями під головуванням заступника Міністра МЕРТ Тараса Висоцького, яка відбулася 30 листопада 2020 року пише agronews.ua.

Непродовольчої пшениці експортовано 4 млн тонн. Загальний експорт пшениці з України становить 11,9 млн тонн.

Раніше, у серпні 2020 року, Мінекономіки разом з учасниками ринку зерна – аграрними асоціаціями, виробниками, переробниками та експортерами – підписали додаток до зернового Меморандуму і таким чином узгодили граничний обсяг експорту зерна у 2020/2021 маркетинговому році.

“Зерновий меморандум є гарним прикладом вміння домовлятися і приймати збалансовані рішення. На нашу спільну думку, експорт у 17,5 млн тонн пшениці та 1 тис. тонн жита на цей маркетинговий рік – це той орієнтир, який збереже нам і внутрішню продовольчу безпеку, і експортні можливості. Крім того, враховуючи коронакризу, в прогнозному балансі ми збільшили обсяг перехідних залишків на півмільйона тонн – до 1,7 млн тонн”, – прокоментував тоді Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Наразі аграрії та МЕРТ обговорюють шляхи унеможливлення дефолтів за зерновими ф’ючерсними контрактами у зв’язку з несприятливи погодними умовами цьогорічного агросезону.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: