НОВИНИ

Українська сільгосппродукція вийшла на ринок Малайзії у широкому масштабі

15.03.2021 12:38
5e01f9d921706029637009

Товарообіг між Малайзією та Україною за 9 місяців 2020 року збільшився на 6,4% і становив 310 мільйонів доларів, попри пандемію коронавірусу. Про це Надзвичайний і Повноважний Посол Малайзії в Україні Раджа Реза Раджа Заіб Ша повідомив Укрінформу, пише agronews.ua.

«Попри COVID-19 двосторонній товарообіг між Малайзією та Україною в 2020 році навіть збільшився на 6,4%. Наприклад, із січня по вересень 2020 року наш загальний товарообіг становив 310 мільйонів доларів. Я думаю, що COVID-19 не впливає на нашу торгівлю та бізнес. Тож це хороша новина!», – зазначив Раджа Реза Раджа Заіб Ша.

За словами посла, українська сільськогосподарська продукція зараз вийшла на ринок Малайзії у широкому масштабі. «Наприклад, Україна зараз є найбільшим постачальником соняшникової олії та сушеного гороху в Малайзії. Україна є другим за величиною постачальником пшениці та сушених бобових культур для Малайзії. Протягом останніх двох років Україна вперше експортувала до Малайзії фрукти (яблука) та ягоди, і, звичайно, шоколад та мед. Малайзія добре знайома з вашими сільськогосподарськими продуктами та продуктами харчування», – розповів посол.

Продуктом №1 для малайзійського експорту в Україну залишається пальмова олія. «Ми раді, що Україна зараз є четвертим за обсягами покупцем пальмової олії серед європейських країн після Нідерландів, Італії та Іспанії», – відзначив посол.

Коментуючи перспективи розвитку двосторонньої торгівлі, він додав, що Малайзія зацікавлена постачати в Україну електронну продукцію, частка якої вже становить близько 16% її експорту в нашу країну, а також ІТ-продукти. У свою чергу, для української сторони новими продуктами, які вони хотіли б постачати в Малайзію, є м’ясо домашньої птиці, зокрема курятина.

Раджа Реза Раджа Заіб Ша також зазначив, що важливою подією може стати проведення засідання Спільного торговельного комітету. За його словами, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Качка висловлював готовність української сторони поїхати до Малайзії, щоб взяти участь у такій зустрічі.

Нагадаємо, що ОАЕ можуть збільшити річний товарообіг агропродукцією з Україною до $2 млрд.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: