ВАЖЛИВО

Український равлик отримує «зелену дорогу» в Європу

19.12.2019 10:43
630_360_1509699103-1838

Вирощування середземноморського равлика ,наразі, дуже популярний та перспективний вид бізнесу , що розвивається в геометричній прогресії. Цього року в Україні вирощено більше 400 тонн равлика Helix Aspersa Maxima/Muller за даними Асоціації «Равлиководи України «ProSnail» , яка створила електронну систему фіксації урожаю для фермерів-партнерів з метою подальшого продажу в Європу .

Равликовий бізнес ще достатньо новий напрям сільського господарства для України, тому равлиководи продовжують об’єднуватись для пошуку нових ринків сбуту, обміну досвідом та захисту своїх прав . Так, зі звичайної групи фермерів в вайбері та дякуючи ентузіазму та бажанню Кирила Олійника – президента асоціації та Тетяни Шевченко виконавчого директора асоціації за вісім місяців створилась Асоціація «Равлиководи України «ProSnail» , вже проведено два всеукраїнських форума равлиководів, налагоджена співпраця з органами влади, засновано експортну компанію з дозвільними документами, що є надзвичайно важливим, бо саме ці документи є «перепусткою українського равлика в Європу».

Проте, чи не найважливішим на сьогодні є те, що Асоціація підняла питання імплементації (погодження) ветеринарних сертифікатів України та ЄС , адже відсутність цієї процедури ускладнює вивіз равлика в Европу. І ось довгоочікувана подія , на офіційному сайті Держспоживслужби було оприлюднено міжнародний ветеринарний сертифікат для вивезення українського равлика в ЄС !

Це велика перемога Асоціаціі для всіх фермерів-равлиководів України! А також особиста перемога команди однодумців Асоціації «Равлиководи України «ProSnail”

Довідково:

Prosnail – товариство фермерів по розведенню равликів в Україні.


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: