НОВИНИ

Український експорт агропродукції у Китай може значно змінитися

30.04.2020 13:02
062

Угода про “першу фазу”, яка закінчила торговельну війну між Китаєм та США, зобов’язує Китай значно розширити свої закупівлі продуктів харчування, сільського господарства та морепродуктів у США, як цього року, так і у 2021 році. Колишній головний економіст USDA Джо Глаубер заявив, що Китаю доведеться різко прискорити свої закупівлі для досягнення цієї мети, повідомляє agriculture. Про це пише agronews.ua.

“Я думаю, що нам пощастить досягти рівня продажів, як у 2017 році”, – заявив Глаубер під час вебінару Farmdoc Daily .

У лютому 2020 року USDA прогнозував експорт сільськогосподарської продукції в 14 мільярдів доларів до Китаю. Угода “першого етапу” вважає “базовим” показником продажів 2017 року – на рівні 24 мільярдів доларів.

“Китай повідомив про імпорт на 5 мільярдів доларів американської сільськогосподарської продукції протягом перших трьох місяців цього року. Китаю потрібно буде вдвічі збільшити цей обсяг, до 10 мільярдів доларів, протягом решти трьох кварталів року, щоб досягти планового показника в 36,5 мільярдів доларів цього року”, – сказав Глаубер.

Продажі свинини, бавовни, пшениці, кукурудзи та сорго заохочують, але темпи дуже повільні, сказав він. Повідомлялося про незначні продажі сої, як правило, найбільший експорт сільського господарства до Китаю. Глаубер заявив, що Китай традиційно купує американську сою під час збору врожаю, коли ціни найнижчі. “Я не думаю, що ми побачимо багато продажів чи відправлень до кінця літа.”


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: