НОВИНИ

Українським експортерам горіхів доведеться знижувати ціни

26.02.2019 13:26

Експорт українських волоських горіхів до Туреччини та ОАЕ становить 65%. Так, українські горіхівники відзначили, що ціни на український горіх наразі набагато вищі, ніж усталені в цьому регіоні. Про це повідомляє EastFruit.

За словами виробників, наразі ядро ​​українського волоського горіха переоцінене на $1,50-2/кг за ту категорію якості, яка пропонується. При цьому особливих перспектив зростання цін на цьому ринку не видно. Більш того, не можна виключити і подальшого зниження цін на волоський горіх на Близькому Сходу в довгостроковій перспективі.

«Український горіх програє конкуренцію узбецькому на ринку Близького Сходу, оскільки позиціонується саме в недорогому сегменті. Наразі Україна займає четверте місце за постачанням ядра волоського горіха в регіон і шосте місце по постачаннях горіха в шкаралупі», — говорить економіст департаменту технічного співробітництва ФАО Андрій Ярмак.

Він додав, що протягом останніх п’яти років експорт волоського горіха з України до цього регіону знизився в 5 разів, у той час як експорт волоського горіха з Узбекистану виріс в 2,5 рази. Тому, фактично, зараз Узбекистан замінює Україну на цьому ринку, а незмінними лідерами залишаються США і Чилі.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: