НОВИНИ

Українських скотарів готують до обмеженого застосування антибіотиків

13.04.2019 15:23

Уряд України нещодавно ухвалив Національний план дій щодо боротьби зі стійкістю до протимікробних препаратів. Відповідно до цього документу, за два роки Міністерство аграрної політики та продовольства разом з ветеринарною службою мають розробити порядок використання антимікробних препаратів у тваринництві, розповіла президент Асоціації “Свинарі України” Оксана Юрченко.

Зокрема буде заборонено використовувати антибіотики для профілактики.

“Користуватися антибіотиками треба розумно — визначати чутливість збудника до препаратів, які застосовують у випадках захворювання. Коли говоримо про вітчизняний сектор свинарства (а він у нас дуже розгалужений: є і дрібні виробники, і середні, і великі, і присадибники), розуміємо, що нині підхід до використання антибіотиків у більшості контролюється питанням совісті й піклуванням про споживача.

Наприклад, великі промислові підприємства контролюють такі питання, — дотримуються розроблених протоколів, перевіряють кінцеву продукцію. На жаль, гарантувати, що весь сектор чинить так само — неможливо”, – зазначає президент Асоціації “Свинарі України” Оксана Юрченко.

Утім очільниця профільної асоціації зазначає, що тваринникам потрібен перехідний період, щоб переорієнтувати виробництво і пристосуватися до нових умов.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: