НОВИНИ

Експорт українського цукру різко скоротився

16.01.2020 07:00
6aec12a09cbc25d5e693655a22febc56_M

У 2019 р. українські виробники поставили на зовнішні ринки 236,8 тис. т цукру, що більш ніж вдвічі менше ніж попереднього року — 584,9 тис. т. Повідомляє ukrsugar.com.

«Цей рік був не надто сприятливим для українських цукроварів і в порівнянні з минулим, можемо побачити, що експорт повністю просів: коли раніше експортний показник місяця досягав 40-60 тис. т, то цьогоріч останніх пів року в середньому експортували близько 5 тис. т цукру в місяць. В першу чергу це пов’язано зі світовим профіцитом, який «давив» на ринок і ціни. Окрім того, ми поступово втрачали ринки Африки та Азії, які колись займали лідируючі позиції по імпорту українського цукру, через наростаючу конкуренцію з боку Росії та ЄС», — пояснила заступник голови правління НАЦУ «Укрцукор» Руслана Яненко.

За словами експерта, цього року істотних змін в експортній перспективі не відбудеться, оскільки несприятливі світові ціни продовжать тенденцію до зменшення сировини та скорочення виробництва цукру, а конкуренція на ринках, які завжди були найбільш прибутковими для українських виробників посилиться.

Зазначається, що за чотири місяці поточного маркетингового року 21,8 тис. т цукру поставлено на зовнішні ринки. Це майже в 10 разів менше ніж за аналогічний період минулого року.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: