НОВИНИ

Українські заробітчани переказали додому більше 8 мільярдів доларів

10.02.2019 15:23

Обсяг приватних переказів в Україну з-за кордону в другому кварталі 2018 року збільшився на чверть порівняно з аналогічним періодом 2017 року. У I-III кварталах 2018 року в Україну надійшло 8,2 мільярда доларів приватних переказів, підрахувало видання «Слово і Діло».

Ця сума на 1,5 мільярди доларів більша, ніж у 2017 році.

До п’ятірки країн, звідки надійшло найбільше переказів, потрапили Польща, Росія, США, Чехія та Італія. Найбільше грошей українські заробітчани надіслали з Польщі – 2,7 мільярда доларів.

Ще понад 1 мільярд доларів сумарно надійшов з інших країн. Понад чверть мільярда доларів надіслали трудові мігранти з Німеччини. Приблизно стільки ж грошей приватним порядком надійшло з Великої Британії, а також Ізраїлю та Кіпру.

Дедалі більшою популярністю користуються серед українських заробітчан ОАЕ та Сінгапур, звідки надійшло понад 100 мільйонів доларів приватними переказами.

Двадцятку країн, звідки найчастіше надходять перекази в Україну, замикають Нідерланди та Португалія – надійшло по 43 мільйони доларів протягом минулого року, причому це на 10 мільйонів більше, ніж у 2017 році.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: