НОВИНИ

Українські виробники курятини зможуть маркувати продукцію без антибіотиків

05.03.2020 13:32
ptahofabruka-39554-623x370


Незабаром українські виробники курятини, після проведення відповідного аудиту, зможуть маркувати свою продукцію знаком “без антибіотиків”. Процес контролюватиме Держпродспоживслужба та Асоціація “Союз птахівників”, повідомляє УНН.

Результати моніторингу української курятини будуть відомі вже за місяць.

“Тішуся тим, що ми були долучені до розробки цього проекту. Ми приймали активну участь у напрацюванні деяких моментів цієї програми”, – зазначив на прес-конференції директор Департаменту безпеки харчових продуктів і ветеринарної медицини Держспоживслужби Борис Кобаль.

Нагадаємо, моніторинг вітчизняних виробників курятини щодо застосування антибіотиків при виробництві розпочато 1 січня 2020 року.

За підсумками аудиту українські виробники м’яса птиці зможуть маркувати свій продукт знаком “без антибіотиків”.

Такий знак матиме три класи: “А” (використання антибіотиків заборонено як на батьківському, так і на промисловому стаді); “В” (допускається застосування антибіотиків із метою лікування батьківського стада) і “С” (допускається застосування антибіотиків при вирощуванні на продуктивному стаді).



Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: