НОВИНИ

Українські виробники борошна збанкрутують у разі зупинки експорту

19.03.2020 08:02
yaya-13815

Громадський союз “Борошномелів України” звернувся з екстреним проханням до Міністерства економіки, торгівлі і сільського господарства не вводити обмеження на експорт харчових продуктів, особливо, на товар борошномельно-круп’яної промисловості. Йдеться у повідомленні союзу.

У зв’язку з введенням карантину через поширення коронавірусу в Україні і в Києві зокрема, такі заходи, як заборона експорту, понесуть за собою нищівні наслідки, в першу чергу для переробних підприємств. На думку спілки “Борошномелів” продовольча безпека в країні все одно не покращиться.

Станом на 1 листопада 2019 р обсяг виробництва всіх зернових і зернобобових склав 69,1 млн тонн, з яких 28,8 млн тонн пшениці.

“У період з 2019 по 2020 рік в Україні обсяги виробництва борошна склали приблизно 2,3 мільйона тонн. І при приблизному обсязі внутрішнього споживання на рівні 1,9 мільйона тонн – ніяких передумов для нестачі і дефіциту бути не може, з урахуванням наявних залишків приблизно в 240 тисяч тонн. Більш того, за останні п’ять років в Україні можна спостерігати, швидше за все, зниження внутрішнього споживання борошна. У зв’язку з цим, для більшості підприємств, експорт борошна є основним джерелом розвитку. Якщо продаж товару припиниться, то в умовах конкуренції ми просто втратимо ринки збуту”, – повідомляє голова правління спілки “Борошномелів України” Родіон Рибчинський.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: