НОВИНИ

Українські вівці підкорили турецьких фермерів

31.01.2019 12:27

Розведення овець, привезених до Туреччини з України, є вигідним та ефективним, зокрема 50 овець романівської породи, привезених три роки тому, привели 200 голів потомства та добре адаптувалися до нових кліматичних умов. Про це повідомляє інформагенція “Анадолу”, пише Укрінформ.

«Успішні результати були досягнуті в розведенні провезених з України 3 роки тому 50 овець романівської породи. Вони привели ще 200 голів», – повідомили у Сііртському університеті (південний схід Туреччини), де займалися розведенням овець із України для подальшого поширення в регіоні.

Учасники розведення відмітили, що попри зміну кліматичних умов – з помірних на більш жаркі – вівці швидко й успішно адаптувалися, почали розмножуватися.

Також, здійснюючи селекцію, турецькі агрономи відзначили, що з кожним новим приплодом вівці приводили більшу кількість ягнят, що є очевидною вигодою для тих господарств, які займатимуться їх розведенням.

Як повідомлялось, раніше посольство України в Туреччині закликало вітчизняних виробників скористатися рішенням турецької сторони щодо продовження до кінця 2019 року дії квоти імпорту живих тварин і м`яса для завоювання та закріплення на новому ринку для свої продукції.

До кінця поточного року діють нульові митні ставки на імпорт живих тварин і м’яса за наступними квотами: велика рогата худоба – 500 тисяч голів, вівці та кози – 475 тисяч голів, м’ясо великої рогатої худоби, свіже або охолоджене – 75 тисяч тонн, компенсовані частини – 20 тисяч тонн.

З турецького боку відповідальною за закупки цієї продукції установою визначено генеральний директорат Агентства виробників м’яса та молока Туреччини.

Рішення про продовження до кінця року дії квоти імпорту живих тварин і м’яса з нульовими митними ставками було прийняте президентом Туреччини в кінці грудня минулого року з метою розширення спектру українсько-турецьких торговельно-економічних відносин.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: