НОВИНИ

Українські тепличні комбінати підвищили ціни на овочі

08.03.2019 12:36

Тепличним комбінатам України вдалося підвищити відпускні ціни на місцевий огірок, повідомляє EastFruit. Перш за все, це було пов’язано з підвищенням попиту напередодні свят, а також підвищувальний ціновим трендом сприяло зниження вибірок в місцевих теплицях.

Згідно з даними щоденного моніторингу, тільки з початку тижня ціни на огірок в українських комбінатах виросли в середньому на 10%. Сьогодні відвантажувати цю продукцію виробники готові не дешевше 57-65 грн / кг ($ 2,16-2,46 / кг) в залежності від регіону, сорти і обсягу партії. Для порівняння: нагадаємо, що в кінці минулого робочого тижня ціни на огірок на українському ринку не перевищували 58 грн / кг ($ 2,19 / кг).

Зниження обсягів вибірок представники тепличних комбінатів пояснювали нестабільними погодними умовами, які зберігалися протягом тижня практично у всіх регіонах країни.

Читайте також: Стало відомо, як змінювались ціни за останній місяць зими на тепличні овочі

Також подорожчання продукції, за словами учасників ринку, сприяло значне скорочення поставок з Туреччини. Продавці в основному реалізовували залишкові партії турецького огірка, при цьому відпускні ціни, як правило, не переглядали і вони озвучувалися на рівні минулого тижня 50-53 грн / кг ($ 1,89-2,01 / кг).


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: