НОВИНИ

Українські пасічники об’єднуються для боротьби з небезпечними пестицидами на полях

27.01.2019 16:10

На Рівненщині Головне територіальне управління юстиції зареєструвало громадську спілку «Пасічники України проти пестицидів». Її створили районні організації пасічників з Рівного, Білої Церкви та Ставища, що на Київщині, пише Rivnepost.

Очолив спілку Богдан Лимар з Рівненщини. З часом до неї планують долучитися львівські, івано-франківські, дніпровські та полтавські бджолярі. Перше зібрання спільноти відбудеться у Білій Церкві. Його запланували на 10 лютого.

Пасічники боротимуться проти безконтрольного використання пестицидів на українських полях, а також проти ввезення до країни небезпечних та заборонених у Європі хімікатів. Паралельно, пасічники хочуть розвивати в Україні бджільництво.

Рівненська міськрайонна спілка пасічників, яку очолює Богдан Лимар, уже не перший рік бореться проти надмірного використання пестицидів поблизу Рівного. Зокрема, пасічники клопотали, аби навколо міста була створена двадцятикілометрова буферна зона. Бджолярі переконують – хімікати на полях не лише знищують рої бджіл, а й негативно впливають на здоров’я мешканців навколишніх міст та сіл.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: