НОВИНИ

Українські нетелі користуються підвищеним попитом за кордоном

25.03.2019 12:56

Українські нетелі стали досить затребуваними у пострадянських країнах. Їх ринки збуту – це Казахстан, Узбекистан, Туркменістан. Про це заявив голова Української голштинської асоціації Ігор Присяжнюк, пише agroday.com.ua

«Наші нетелі, можливо, не настільки якісні у плані продуктивності порівняно з європейськими, канадськими чи американськими, але вони на 50% витриваліші за американських», – підкреслив він.

За словами Ігоря Присяжнюка, сьогодні нетель може бути набагато економічно вигіднішим за дійну корову. «У нас є багато інструментів для цього, – зазначив він. – Так, в Україні найдешевша сексована сперма в світі, і кожна теличка має принаймні раз бути запліднена нею. У структурі собівартості 1 л молока –  сексована сперма займає 2%».

За два-три роки, коли в Україні почали активно використовувати сексовану сперму, є дуже гарні приклади – понад 40% заплідненості з першого разу, зазначив Ігор Присяжнюк.

За його даними, на внутрішньому ринку торгується приблизно 600-800 нетелів щороку. В господарствах, які займаються виведенням чистопородного голштину, вартість стартує від $1,6-1,7 тис./голова.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: