НОВИНИ

Українські науковці отримали 1 млн євро на створення сучасних агрокластерів

03.03.2020 17:02
00002799_b

Львівський національний аграрний університет став переможцем конкурсу ЄС і виграв проєкт «Підвищення спроможності університетів щодо запровадження та участі в розвитку кластерів на принципах інноваційності і сталості (UniClad). Проєкт буде виконуватися протягом трьох років і його бюджет становить 985 тис. євро. Про це повідомляє сайт ЛНАУ.

Загалом від України до програми ЄС Еразмус+ за напрямом «Розвиток потенціалу вищої освіти», в якій Львівський університет і став переможцем, було подано 98 проєктів, з яких Виконавче агентство з питань освіти у Брюсселі відібрало лише 8.

Мета проєкту – забезпечити спроможність університетів у створенні агропромислових кластерів. Проєкт буде виконуватися протягом трьох років і його бюджет становить 985 тис. євро.

На грант українські науковці будуть допомогати створенню в Україні сучасних агрокластерів для підвищення ефективності агровиробництва та спроможності місцевих громад.

Також за програмою Еразмус+ «Кредитна мобільність та мобільність викладачів» у вузі виконуються 4 проєкти із університетами країн ЄС: з університетом м. Ллейда (Іспанія), Каунаським університетом прикладних наук (Литва), Технологічно-природничим університетом ім. Яна і Єнджея Снядецкіх (м. Бидгощ, Польща), Краківським аграрним університетом імені Гуго Коллонтая (Польща).


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: