ГОЛОВНЕ

Українські яблука можуть витіснити польські з ринку ОАЕ

01.04.2019 12:30

За прогнозами експертів, в сезоні 2018/19 рр. Україна поставить в ОАЕ до 4 тис. т яблука. Імпортери фруктів з Дубая відзначили, що Україна стала головним ньюcмейкером сезону на цьому ринку. Повідомляє EastFruit.

Імпортери відзначають, що українське яблуко на ринку ОАЕ за смаковими якостями цінується дуже високо, нарівні з яблуком з Франції та Італії і значно перевершуючи Польщу. У той же час українські постачальники готові пропонувати дуже привабливі ціни на свою продукцію, в порівнянні з більшістю інших країн. Це і забезпечує такий хороший попит на українську продукцію.

У той же час імпортери з ОАЕ нарікають на низький професійний рівень українських трейдерів. Вони нерідко постачають продукцію, яка не відповідає заявленим параметрам по забарвленості, калібру, якості, а іноді навіть і по сортності.

Також в цьому сезоні було кілька випадків поставки некондиційної продукції.

Проте, практично всі опитані експертами імпортери майже одноголосно заявили, що готові розширювати закупівлі українського яблука. А також мають намір відвідати Україну і українські сади в серпні під час щорічної конференції «Яблучний бізнес України 2019».

За прогнозами значні обсяги українського яблука будуть експортовані в Саудівську Аравію, Ірак, Лівію та інші арабські країни.

 


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: