ПУБЛІКАЦІЇ

Українські фермери можуть непогано заробити на експорті замороженого гарбуза

21.01.2019 14:32

У всьому світі шаленими темпами зростає популярність заморожених овочів і фруктів. Agronews з’ясувало, наскільки це вигідно для фермерів України, і які продукти користуються найбільшим попитом.

Плодоовочеву продукцію заморожують одразу після збирання, коли вона досягла повної стиглості. Швидко заморожені продукти добре зберігаються і транспортуються, що дозволяє отримувати за них стабільну ціну протягом всього року.

За словами Шао Яньлін, представника китайської фірми «Laiyang Shanshui Foodstuffs Co., Ltd» в останні роки на експортну ціну і обсяг експорту замороженої суниці садової (полуниці) і заморожених зелених бобів, впливали обмінні курси валют, витрати на ресурси і ринковий попит, але ринок замороженого гарбуза відносно стабільний.

Крім гарбуза тут заморожують і інші овочі: брокколі, цвітну капусту, моркву і батат. Продукція продається на місцевому ринку і експортується, при цьому її пакують відповідно до споживчого попиту. Деякі оптові покупці купують заморожені овочі для подальшої переробки, інші реалізують їх, як кінцевий продукт.

Варто зазначити, що в Україні зараз активно нарощуються потужності з заморожування, в зв’язку з ростом виробництва та експорту ягід. Замороження гарбуза могла б допомогти подовжити сезон використання холодильних потужностей і принести додатковий дохід переробникам.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: