НОВИНИ

Українські аграрії розширюють перелік культур в сівозмінах

28.02.2020 08:02
ripak1-3999

Вперше у сівозміну в господарствах агропромхолдингу «Астарта» було введено озимий ріпак на площі понад 1,5 тис. га. Наразі у господарствах агропромхолдингу стартували польові роботи. Про це повідомила пресслужба компанії.

Уточнюється, що рішення про введення в сівозміну ріпаку було прийнято, зважаючи на ряд переваг цієї культури, серед яких: ріпак є цінним попередником, рано достигає (що дозволить звільнені площі готувати під висів озимої пшениці або інших культур того самого року), виступає як біофумігант (сприяє зменшенню забур’яненості полів), а також є високомаржинальною культурою.

Оскільки, за метеорологічними прогнозами, весна може бути короткою, в компанії готуються провести посівну в максимально стислі строки. Що стосується озимини, то нетипові для зими погодні умови – цього року без снігу та морозів – не позначилися на посівах. Озимі культури перебувають у гарному стані, а ризики їхнього вимерзання на сьогодні вже відсутні.

Загалом озимими культурами під урожай 2020 р. в «Астарті» було засіяно понад 50 тис. га. Традиційно в сівозміні озимих основною культурою залишається пшениця на площі понад 48,5 тис. га. Вперше в 2019 р. у сівозміну компанії було введено озимий ріпак на площі понад 1,5 тис. га.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: