НОВИНИ

Українські аграрії позбавились «податку на інвестиції»

21.01.2019 07:00

Під час прийняття державного бюджету на 2019 рік українські нардепи скасували для бізнесу сплату так званої «пайової участі» в місцеві бюджети, яка може досягати до 10% від загальної кошторисної вартості будівництва, пише «Економічна правда».

Зміни, передбачені правкою №541 нардепа від БПП Олексія Мушака, полегшили життя всім, хто розширює виробничі потужності і будує нові об’єкти – від елеваторів до заводам з виробництва морозива.

«Сплата пайової участі є податком на інвестиції і фактично корупційній схемі. Це нонсенс в більшості розвинених країн. Інвестори в регіонах створюють нові робочі місця, вкладаються гроші в розвиток місцевої промисловості, а за це треба відразу заплатити до 10% вартості об’єкта», – зазначив Мушак.

Народний депутат від «Самопомочі» Тетяна Острикова підкреслила, що корупційна схема чомусь була скасована не для всіх забудовників, а тільки для аграріїв.

«Це створює дискримінацію одного виду бізнесу перед іншим. Ми або взагалі повинні скасувати цей пайовий внесок, надавши компенсатори місцевим радам або не створювати пільг тим чи іншим галузям економіки та видами будинків», – підкреслювала вона.

За даними видання, правка була прийнята на користь компанії «Кернел», яка зараз будує завод з переробки олійних в Хмельницькій області, два елеватори, термінал з переробки та зберігання зерна в Чорноморському порту. Європейський інвестиційний банк оцінює вартість цих об’єктів в 519 млн. доларів.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: