НОВИНИ

Українська соняшникова олія подорожчала до 660-663 доларів за тонну

17.04.2019 14:27

На ринку чорноморської соняшникової олії триває зростання цін пропозиції та попиту на тлі скорочення пропозицій через низьку рентабельність виробництва, пише GrainTrade.

Виробники стримують продаж насіння соняшнику в очікуванні зростання цін, а також через зайнятість на посівних роботах, тому переробникам доводиться піднімати закупівельні ціни для залучення обсягів і скорочувати свою маржу до мінімуму. Але зростання закупівельних цін обмежене, оскільки курс гривні залишається на низькому рівні щодо долара 26,8 грн/т, а ціни експортного попиту ростуть досить повільно.

Ціни попиту на українську соняшникову олію виросли до рівня 660-663 $/т FOB, в той час як ціни пропозиції були на рівні 670 $/т FOB з поставкою в травні червні.

Ціни на соняшникову олію за минулий тиждень виросли всього на 5-6 доларів, в той час як ціни на пальмову і соєву олію виросли на 20-30 $/т.

Активне зростання цін на пальмову олію минулого тижня змінилися зниженням і вчора ціни на пальмову олію на біржі в Куала Лумпурі впали на 0,9% до червневого контракту, досягнувши двотижневого мінімуму 521,4 $/т на тлі високих кінцевих запасів у Малазії.

Експорт пальмової олії з Малайзії в першому кварталі 2019 року зріс на 8% порівняно з аналогічним періодом минулого року на тлі зростання попиту з боку Індії, Китаю, Пакистану і США, в той час як експорт з Індонезії збільшився на 15% у січні-лютому 2019 року.

Імпорт рослинних олій в Індії в березні виріс на 26% в порівнянні з тим же періодом минулого року до 1,45 млн тонн, що обумовлено збільшенням імпорту пальмової олії на 5,5% до 802,443 тис. тонн, соєвої олії більш ніж у два рази до 292,925 тис. тонн і збільшенням обсягів соняшникової олії на 42% до 297,887 тис. тонн.

У найближчій перспективі попит на українську соняшникову олію буде на хорошому рівні, але без особливого руху цін вгору, тому ціни будуть залишатися на цьому ж рівні.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: