НОВИНИ

Українська пшениця може замінити австралійську на ринку Індонезії

27.02.2019 08:53

Українські експортери можуть замістити недолік австралійської пшениці на ринку Індонезії. Про це повідомляє ukragroconsult.com.

Такий прогноз зробила аналітик зернового ринку компанії “УкрАгрКонсалт” Марина Сич.

“Українська пшениця зможе замінити австралійську на ринку Індонезії. Відповідно до лютневого прогнозу МСГ США, за підсумками поточного сезону експорт австралійської пшениці може стати мінімальним з 2007/08 сезону і становити не більше 10 млн тонн. Порівняно з експортом 2017/18 сезону (13,85 млн т), експерти відомства оцінюють зниження обсягів відвантажень на 28%”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією експертів, що базується на останніх експортних даних, такий прогноз виглядає дещо завищеним. З липня по грудень 2018/19 сезону темпи експорту істотно нижчі прогнозованих – за аналізований період країна експортувала на 41% менше обсягу, ніж за аналогічний період 2017/18 маркетингового сезону. Також даний показник на 38% нижче середнього п’ятирічного значення.

Аналітики зазначають, що зниження експортного потенціалу в Австралії фіксується другий сезон поспіль, і країна продовжує втрачати позиції на ринках своїх ключових покупців – країн Азії.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: