НОВИНИ

Українська аграрна авіація перебуває в критичному стані

13.03.2019 10:18

З 67 літаків, які використовуються в авіаційному внесенні агрохімії, 50 машин — ще радянських часів. Про це повідомив Валерій Євтушенко під час семінару “Новітні технології в агровиробництві: безпілотними і система захисту рослин”, пише “Агро-Центр”.

Він нагадав, що лише за минулий рік відбулося 3 авіакатастрофи під час проведення польових робіт. Всі три випадки були смертельними — пілот загинув.

Дві авіакатастрофи трапилися у Сумській області і одна у Чернігівській.

Так, у липні 2018 року, неподалік села Миколаївка Роменського району Сумської області розбився одномісний літак. За попередніми даними він проводив обробку полів кукурудзи. Пілот загинув. А поблизу села Заруддя Роменського району Сумської області розбився легкомоторний літак “X-32 Бекас”, пілот загинув. Аварія сталася під час обприскування отрутохімікатами сільгоспугідь.

У Чернігівській області розбився вертоліт Мі-2, який проводив обробку полів та гвинтом зачепив лінію електропередач. Без електроенергії залишилося 5 сіл. Пілот, житель Кіровоградської області, який керував вертольотом, не мав жодних документів на право керування засобом. Він загинув.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: