ВАЖЛИВО

Україні потрібна законодавчо закріплена ідентифікація всієї тваринницької продукції, – Травецький

04.12.2020 14:14
89030429_100671358218219_9000129386384457728_o-930x620

Україні потрібна законодавчо закріплена ідентифікація всієї тваринницької продукції, а не лише молочної, – вважає Михайло Травецький, директор департаменту розвитку тваринництва Всеукраїнського Конгресу Фермерів. Про це повідомляє пресслужба ВКФ, пише agronews.ua.

✅ Михайло Травецький наголошує, що законопроект 3516 про харчові продукти, що імітують молоко є дуже важливий, але ще важливіше після того, як депутати за документ проголосують, як його будуть виконувати:

«Тепер, відповідно до законопроекту, потрібно створити мережу лабораторій, які будуть контролювати якість і справжність продукції. Держконтроль муситиме займатись цією справою. До того ж, складність реалізації пунктів закону – в тому, що таких лабораторій буде не так багато», – зауважив він.

Ситуація з молочною продукцією кричуща: подекуди фальсифікат збувають ще на пунктах прийому молока, де його розводять пальмовим маслом і навіть молокозаводи не знають, що рослинний елемент вже є в сировині. Законопроект 3516 цю ситуацію покликаний виправити, вважає експерт.

«Все біле вже не будемо називати молоком. Кінцевий споживач має розуміти, що він купує і що їсть і п’є. відповідно, аналогічно слід вирішити питання з м’ясом. В ЄС вже запроваджують законодавчу ініціативу, щоб м’ясом називалось тільки справжнє м’ясо. Все, що пафосно називають «вегетаріанським м’ясом» маркетологи – називатиметься якось по-іншому. Україні так само потрібна ідентифікація тваринницької продукції», – наголошує Травецький.

Нещодавно аграрний комітет Верховної Ради підтримав законопроект 3516 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів, що імітують молоко та молочні продукти».

Суть документу в тому, що у виробництві молочних продуктів заборонено використовувати білки і жири немолочного походження; окреме маркування для немолочної продукції (всі продукти, виготовлені не з 100% молока) і окреме розміщення таких продуктів у магазинах. За порушення – штрафні санкції і виробнику, і реалізатору продукції.


Нагадаємо, Latifundist Media презентував бізнес-курс Михайла Травецького Академія тваринництва. Експерт впевнений, що молочне скотарство і вітчизняне тваринництво в цілому потрібно терміново рятувати. З цією метою Михайло Травецькій розробив авторський курс «Академія тваринництва», який повинен перетворити занепадницьку галузь в прибутковий бізнес.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: