НОВИНИ

Україна і Росія жорстко конкуруватимуть за китайський ринок курятини

31.01.2020 18:04
kuritza__pixabay_com_stux__650x410

Кому вдасться отримати право першості на китайському ринку курятини – поки не відомо. На поточний момент відкриття українського експорту м’яса птиці в КНР знаходиться на завершальному етапі. Про це повідомляє УНН.

Фінпідтримка аграрного виробництва в Україні мізерно мала, і щороку скорочується: у 2018 році вона становила лише 6,3 млрд грн, в 2019 – 5,9 млрд грн, а в 2020 – впала до рівня 4 млрд грн. При цьому в міністерстві розвитку економіки України розуміють, що успіх країни залежить від якості підтримки своїх експортерів.

“Одним із заходів заохочення товаровиробників держава застосовує фінансову підтримку для розвитку відповідної галузі, адже забезпечення споживчого ринку продукцією, яка виробляється вітчизняними сільськогосподарськими товаровиробниками, гарантує державну продовольчу безпеку в країні”, – заявили в Мінекономрозвитку.

Така державна система заохочення вітчизняних виробників базується на взаємовигідних відносинах з товаровиробниками і ефективно діє”, – пояснили в міністерстві успіхи України на міжнародному ринку курятини за останні кілька років.

Справді, в світовому рейтингу постачальників курятини Україна піднялася на 4-те місце і поки випереджає Росію, яка посіла лише 7-ме місце.

Але Росія збільшує фінансову підтримку національних експортерів м’яса птиці в надії отримати частку на ринку Китаю.

Про прагнення збільшити експорт заявив начальник управління галузевої експертизи АТ “Россільгоспбанк” Андрій Дальнов. “Россільгоспбанку” в 2019 році видав близько 56 млрд рублів постачальникам м’яса птиці за кордон, що більш ніж в два рази перевищує показник 2018 року. Тож українських аграріїв чекає жорсткий двобій з росіянами за китайський ринок птиці.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: