НОВИНИ

Україна збільшила експорт фруктів до Сінгапуру

21.03.2019 16:49

У 2018 році Україна збільшила відвантаження фруктів в Сінгапур в 4,5 рази в порівнянні з 2017 роком, пише EastFruit.

За 2018 рік обсяг поставок українських фруктів та ягід в Сінгапур даними аналітиків досяг поки що досить скромних $61,2 тис., однак ці поставки заклали прекрасний фундамент для розвитку подальшої торгівлі плодоовочевою продукцією, так як покупці залишилися задоволені якістю української продукції.

«На початку 2018 року ми організували дві торгові місії в Сінгапур для виробників ягід та фруктів з України. Під час цих торгових місій вдалося провести ряд переговорів з найбільшими імпортерами овочів та фруктів, а також з мережами супермаркетів Сінгапуру, що вилилося в перші пробні поставки свіжої лохини і яблук у цю країну в другій половині 2018 року», – говорить Андрій Ярмак, економіст інвестиційного департаменту продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

«Найголовніше, що якість доставленої продукції задовольнила сінгапурських імпортерів. Тому в 2019 році наші компанії мають можливості для розширення торгівлі. Зокрема, ми очікуємо, що загальний обсяг відвантажень яблук в Сінгапур виросте мінімум в три рази, і це якщо прогнозувати дуже обережно», – прогнозує експерт.

Що стосується лохини, то інтерес до її імпорту з України до Сінгапуру є, проте українські компанії поки мають непогані можливості по її експорту в ЄС, що легше з точки зору логістики. Проте, якщо ціни на внутрішньому ринку почнуть знижуватися, то цей напрямок експорту може стати досить актуальним.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: