НОВИНИ

Україна з початку року наростила експорт виробів з деревини

28.04.2020 19:02
sklad-big

За перший квартал 2020 року приріст експорту виробів з деревини склав 185 тис. кубометрів. Про це повідомив голова Державного агентства лісових ресурсів Андрій Заблоцький, передає пресслужба Кабміну, пише agronews.ua.

«За І квартал 2020 року експорт виробів з деревини підприємствами галузі склав більше 185 тис. куб. метрів. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року загальне зростання становить 8%», — повідомив Заблоцький.

Він зазначив, що експортний ріст показали такі види продукції: паркет індустріальний (експортовано 32,2 тис. квадратних метрів, +7%), дрова колоті (3,9 тис. кубічних метрів, + 11%), пиломатеріал обрізний (81,9 тис. куб. м, +12%).

Варто зазначити, що зростання експорту відбувається тенденційно, а не стрибками. Наша продукція продовжує впевнено закріплюватись на міжнародних ринках та приносити прибуток, – повідомив голова Держлісагентства.

Також, за його словами, характерно те, що більшість з того, що експортується, це вироби з деревини з доданою вартістю.

«А це свідчить про поступове зростання виробничих потужностей. Це також і нові робочі місця, сплачені податки і надходження до бюджету», – підсумував він.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: