НОВИНИ

Україна витісняє інших експортерів кукурудзи з ринку Турції

06.05.2020 12:03
kukurudza-vakula--fao-250----visokovrozhainii-gibrid-photo-0e0b

За вересень 2019 /березень 2020 року Туреччина імпортувала майже 3 млн тонн кукурудзи. Половина імпорту – з України. Про це повідомляє Refinitiv Agriculture, пише agronews.ua.

Моделі торгових потоків Refinitiv показують, що протягом перших 7 місяців поточного маркетингового року країни Чорноморського регіону (Україна, Росія, Румунія) сумарно поставили в Туреччину на 90% більше кукурудзи, ніж за той же період минулого року, і 2 рази більше, ніж в середньому за попередні чотири. Протягом перших семи місяців 2019/2020 маркетингового року Україна з часткою 50% домінувала в поставках кукурудзи в Туреччину.

Туреччина є досить важливим ринком для збуту кукурудзи з України. Наприклад, в сезоні 2018/19 року Туреччина була п’ятим за величиною імпортером української кукурудзи з часткою близько 8% в загальному експорті.

Незважаючи на те, що за останнє десятиліття виробництво кукурудзи в Туреччині зросла на 43%, воно не може повністю задовольнити попит з боку тваринництва. Наприклад, в 2018/19 році власний урожай кукурудзи в Туреччині зміг забезпечити тільки 65% внутрішнього споживання.

На індустрію кормів для тварин припадає близько 80% загального споживання кукурудзи в Туреччині. Кукурудза є основним інгредієнтом з часткою понад 50% при виробництві кормів для птиці.

Нагадаємо, в МЕРТ уточнили прогноз експорту основних зернових культур до кінця МР.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: