НОВИНИ

Україна закрила 10 квот на експорт агропродукції до ЄС

11.10.2019 13:41
6b05466-1d622ff-produkty

Україна станом на 9 жовтня 2019 року повністю використала квоти на безмитний експорт агропродовольчої продукції до ЄС по 10 групам товарів: мед, цукор, крупи і борошно, оброблений крохмаль, оброблені томати, виноградний і яблучний сік, пшениця, кукурудза, м’ясо птиці і вершкове масло. Про це йдеться у повідомленні асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».

«Порівняно з аналогічним періодом минулого року ситуація особливо не змінилася — на початок жовтня 2018 р. Україною було закрито 9 квот на безмитний експорт з України до ЄС. Змінилася ситуація з поставками солоду та пшеничної клейковини — на сьогодні використано 63%, в той час як за аналогічний період минулого року квоту було використано в повному обсязі. Відчутно збільшилися поставки цукру — в поточному році Україна повністю використала квоту на цукор, а в минулому році на цей період лише на 12%», — йдеться у повідомленні.

Потенційно до кінця року ще можуть закрити квоти по крохмалю (наразі використано 85%), ячменю (80%), обробленій продукції із зернових (78%).

«Разом з тим, з жовтня 2017 р., терміном на 3 роки почали діяти додаткові квоти на 8 груп товарів: мед, крупи та борошно, оброблені томати, виноградний та яблучний соки, овес, пшениця, ячмінь та кукурудза.

Станом на початок жовтня 2019 р., з додаткових квот закрито п«ять — мед, крупи та борошно, оброблені томати, а також пшениця і кукурудза (додаткова квота на ячмінь закрита на 64%). Порівняно з минулим роком ситуація не змінилася», — додали в УКАБ


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: