НОВИНИ

Україна вийшла з трьох угод з економічного співробітництва, укладених в рамках СНД

24.01.2019 12:21

Україна має пріоритетні зобов’язання у сфері міжнародної торгівлі як член Світової організації торгівлі, а деякі з положень Угоди про співробітництво в рамках СНД суперечать цим зобов’язанням. Про це повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Кабінет міністрів України прийняв рішення про припинення для України дії трьох угод з економічного співробітництва, укладених в рамках Співдружності незалежних держав (СНД), а саме — угоди про міждержавний обмін економічною інформацією, угоди про обмін інформацією в галузі зовнішньоекономічної діяльності та угоду про співробітництво в галузі зовнішньоекономічної діяльності.

«Після проведеного аналізу цих угод Мінекономрозвитку та інші зацікавлені органи влади прийшли до висновку, що в сучасних реаліях ці угоди вже втратили своє практичне значення і не застосовуються, оскільки вся необхідна і потенційно корисна економічна інформація в повному обсязі розміщена у відкритому доступі на офіційних сайтах органів виконавчої влади та відповідних міжнародних організацій, членом яких є Україна», — йдеться в повідомленні.

Третій міжнародний договір у рамках СНД про співробітництво в галузі зовнішньоекономічної діяльності теж втратив своє практичне значення у зв’язку з тим, що Україна має пріоритетні зобов’язання у сфері міжнародної торгівлі як член Світової організації торгівлі (СОТ), а також у рамках угоди про асоціацію з ЄС, а деякі з положень Угоди про співробітництво в галузі зовнішньоекономічної діяльності в рамках СНД суперечать цим зобов’язанням.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: