НОВИНИ

Україна втричі скоротила експорт пшениці

08.04.2020 16:02
12345

На поточний момент, експорт пшениці становить 17,9 млн т. Темпи поставок пшениці у квітні сповільнилися. Середньодобове відвантаження поставок за кордон пшениці у квітні становить 14 тис. т, тоді як у березні складало 44 тис. т. Повідомляє пресслужба Мінекономіки. Пише agronews.ua.

«Згідно з підписаним 30 березня додатком до меморандуму між Мінекономіки та асоціаціями, що представляють 99% експортерів та переробників пшениці, з метою стабілізації ринку було домовлено встановити граничний експорт пшениці в поточному маркетинговому сезоні обсягом в 20,2 млн. т. Таким чином, протягом квітня-червня 2020 для експорту доступними залишаються 2,3 млн т», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для стабілізації цін на борошно з ДПЗКУ та Аграрного фонду було закуплено 160 тис. т пшениці для внутрішньої переробки та реалізації на внутрішньому ринку, що дозволило виробити біля 128 тис. т борошна.

«Вище перелічені фактори дозволяють забезпечити внутрішнього ринок пшеницею та виконати чинні експортні контракти», — повідомили у відомстві.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: