НОВИНИ

Україна встановила новий історичний рекорд експорту яблук

10.03.2019 17:07

У лютому 2019 року українські садівники змогли наростити експорт яблук на 36% по відношенню до січня 2019 року. На зовнішні ринки продали рівно в два рази більше яблук, ніж в лютому минулого року, повідомляє EastFruit.

Загальний обсяг експорту яблук з України за лютий 2019 року досяг 11,1 тис. т і став новим історичним рекордом помісячного експорту яблук з України. Попередній рекорд протримався всього один місяць – в січні цього року було експортовано 8,2 тис. т яблук, що також було рекордним обсягом на той час.

Проте, фахівці УПОА застерігають від передчасної ейфорії щодо нових рекордів. Вони відзначають, що надлишок яблука в країні набагато перевищує поточні обсяги експортних відвантажень і потреби внутрішнього ринку.

Саме цим фахівці і пояснюють зниження цін на яблуко в Україні в лютому 2019 г. При цьому, на їхню думку, темпи падіння цін на яблука в березні можуть збільшитися, що буде ще більше стимулювати експорт.

Позитивним моментом від зниження цін на яблуко буде активізація внутрішнього попиту, тому що споживачі починають помічати істотну різницю в цінах на яблуко і на імпортні банани, апельсини, мандарини, столовий виноград та іншу екзотику.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: